GRIZLY Aszalt szilva 1000 g


4190 Ft

Kiárusításban termék GRIZLY Aszalt szilva 1000 g gyártótól GRIZLY nálunk olcsón az ára 4190 Ft.

  • Gyártó/Márka:
    GRIZLY
  • EAN: 8595678403519
GRIZLY Aszalt szilva 1000 g Adminisztratív besorolás: Aszalt egyfajta gyümölcs Összetétel: Aszalt szilva (Ashlock), tartósítószer E202: kálium-szorbát Származási ország: Bulgária Tárolás: Hűvös, sötét és száraz helyen tárolandó Csomagolás: Újrazárható PP-csomagolás vagy vákuumzáras PP-csomagolásban (a szállítás során előfordulhat a kicsomagolás, de ez nem befolyásolja a minőséget). Jellemzők és előnyök: Az aszalt szilvát egész, érett, friss, sötétkék vagy lila szilvából készítik.   Az aszalt szilva színe a sötétkéktől a feketéig terjed, és főleg szénhidrátokat tartalmaz glükóz és szacharóz formájában. Vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban gazdagok. A már említett anyagokon kívül jelentős mennyiségben tartalmaznak természetes cukrot, szorbitot, amely a rostokhoz hasonlóan működik a bélrendszerben, és említést érdemel a szilvában található nyomelem, a bór is. Magas szénhidráttartalma ellenére a szilva alkalmas a csökkentő diétára pektintartalma miatt, amely lassítja a cukrok felszívódását és fokozza a zsírégetést. A szilva magdarabokat tartalmazhat. Felhasználás: Használja az aszalt szilvát sütemények sütéséhez, nyers desszertek vagy szilvamártások készítéséhez. Remekül alkalmasak a reggeli édesítésére, akár zabkását, akár müzlit vagy zabpelyhet szeretsz fogyasztani. A szilva önmagában is csemege, és biztosan elűzi az édesség utáni vágyat. A jobb íz és állag érdekében javasoljuk, hogy előtte fél órával áztassa be őket meleg vízbe. Megjegyzés: Itt két nagyon hasonló terméket talál - az Ön által megtekintett aszalt szilvát és a finom aszalt szilvát. A kettő közötti fő különbség nem az összetételben vagy a feldolgozási módszerben, hanem az aszalt gyümölcsök textúrájában és változatosságában rejlik. Az aszalt szilva általában európai országokból származik, ezért kevesebb napfény éri, mint a Dél-Amerikából származó aszalt szilvát. Ez különösen a gyümölcsök állagára van hatással, amiről már volt szó. Az európai szilva keményebb, szilárdabb és alacsonyabb a víztartalma, így önmagában és további feldolgozás nélkül, például gyümölcs- és diókeverékekben is kiváló. A dél-amerikai szilva állaga lágyabb vagy olajosabb, lédúsabb és édesebb, és különösen alkalmas további feldolgozásra, például sütésre.   Az édességek egészséges alternatívája. Finom, lédús ízükön kívül nagyra értékelheti magas rost- és bórtartalmukat. Szeletelve müzlibe és joghurtba vagy önmagukban is finom.